Ma ismét lesz Avasi kvaterka

Megosztás

Szombaton ismét kvaterka vár minket az Avason. Újbor és must címmel a Pannonhalmi Főapátság pincészete mutatkozik be ma az Avasi Bortanyán délután 5 órától.

A Pannonhalmi Főapátság pincészete idén elnyerte a rangos „Év Pincészete” díjat, 2010 után immár második alkalommal. Ők és a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde először vesz részt az Avasi kvaterkán, így rengeteg újdonsággal szolgálhatnak a látogatóknak. A beszélgetéssel egybekötött kóstolókon megismertetik boraikat és söreiket is a miskolciakkal.

A Bortanya környékén kanyargó utcákon felállított pultokban a pannonhalmi borok mellett a már megszokott  pincészetek kínálják nedűiket: Gonda Borászat, Cardium Borászat, Áts Pincészet, Zsadányi Pincészet, Szűcs Pincészet, Breitenbach Pince, Pendits Pince, Grand Tokaj, Kern Szőlőbirtok, Gál Szőlőbirtok. Must a Gonda Borászattól kóstolható az Avasi Bortanyán.

A Polgármester Pincénél az Angyal borászat nedűi várnak.
A Svájczi Borház is nyitja kapuit, náluk a Pátzay borok mellé érkezik DJ LuiBig, hogy a szokásos hangulatot elhozza a kvaterkázóknak.
A Poroszkai Pincénél a Götz Pincészet borainak legjavából lehet majd kóstolni, és zsíros kenyér variációkkal is várják az éhes kvaterkázókat.
A Faház Borháznál a Gallay Kézműves pince finom nedűi és rosé must kóstolható.
A Nádler Borházban a Butella Szőlőbirtok készül a boraival, de nyitva lesz Az Iroda is.

Nemcsak a borok, de a zsíros kenyerek is versenyre kelnek

“Most versenyre kelnek a különböző pincékben készült kenyérkék, és ti dönthetitek el, melyik volt az októberi Avasi Kvaterka legfinomabb, legkülönlegesebb, legkirályabb zsíros kenyere” – írták a felhívásban a szervezők.

Ahhoz, hogy szavazni tudjunk a legfinomabb zsíros kenyérre le kell töltenünk a a Pontozz! appot (fekete ikonján a Kvaterka felirat látható) a Play Áruházból vagy az App Store-ból.

“Keressétek az Avasi Bortanyanál, a Faház Borházban a Gallay Kézműves Pincenél és a Poroszkai Pincenél a versenyzőket és szavazzatok! Voksolni kizárólag október 7-e, szombat 16 órától október 8-a, vasárnap 12 óráig tudtok” – írták a verseny menetéről.

Az augusztusi rendezvényről itt írtunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Avasi kvaterka Facebook, Boon.hu

Kapcsolódó cikkek